وظایف مشاور کسب و کار
1. جمعآوری و کشف اطلاعات در مورد کسب و کار
اولین کاری که بهترین مشاور کسب و کار ایران یا هر مشاور دیگری باید انجام دهد، بررسی یک کسب و کار و جمعآوری اطلاعات لازم در مورد آن است. گاهی مواقع این اطلاعات در فرهنگ آن سازمان جا خوش کرده است؛ ولی یک مشاور حرفهای با تکیه بر تجربه و خلاقیت خود میتواند آن اطلاعات را کشف کند. در واقع مشاور کسب و کار در نخستین گام، کسی است که از بیرون به سازمان مینگرد تا بتواند اوضاع و احوال آن را درک کند.
2. بررسی اطلاعات و درک نقاط قوت و ضعف کسب و کار
وقتی مشاور، اطلاعات خوبی در مورد کسب و کار کسب کرد، باید این اطلاعات را به خوبی آنالیز کند تا بتواند نقاط قوت و ضعف کسب و کار و مسائل و مشکلات نهفته در آن را پیدا کند.
3. ایدهپردازی برای تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف
مشاور کسب و کار پس از درک نقاط قوت و ضعف، میکوشد که با کمک گرفتن از تکنیک های ایده پردازی، نقاط قوت سازمان را تقویت کند و از نقاط ضعف آن بکاهد. از بین بردن نقاط ضعف و تلاش برای بهبود نقاط قوت سازمان، کاری بس دشوار و طاقتفرساست و نیاز به تفکر، خلاقیت و بهکارگیری تجربیات انباشته در ذهن دارد.
4. انتقاد سازنده از مدیر برای جلوگیری از افتادن سازمان به دام مشکلات
بسیاری از سازمانها از تصمیمها و راهکارهای نسنجیده مدیران و صاحبان کسب و کار رنج میبرند. چند سال پیش در یک سازمان پردرآمد، اعضای تیم فروش به مدیرعامل اعلام کردند که از مدیر خود ناراضی هستند و مدیرعامل تصمیم گرفت که مدیر فروش را اخراج کند.
وقتی مدیر عامل با مشاور کسب و کار شرکت مشورت کرد، مشاور خیلی سریع او را از این تصمیم منصرف و شروع به مطالعه و تحقیق در مورد دلیل نارضایتی کرد. مشاور پس از مطالعه و پژوهش فراوان، دلیل مشکل را پیدا و به راحتی آن را رفع کرد. اینجا بود که سازمان، مدیر فروش موفق خود را از دست نداد و توانست رضایت اعضای تیم فروش را هم جلب کند.
5. تعیین استراتژی برای افزایش رضایت ذینفعان و بهبود مستمر کسب و کار
یکی دیگر از وظایف مشاور کسب و کار و خدماتی که شرکتهای مشاوره کسب و کار به سازمانها ارائه میدهند، تعیین استراتژی برای بهبود مستمر کسب و کار، حل مسائل و چالشها و افزایش رضایت ذینفعان است. مشتریان، کارکنان و سهامداران، همگی ذینفعان کسب و کار هستند و مشاور باید استراتژی مناسبی برای جلب رضایت همه این افراد طراحی کند.